Werkwijze

Door onze jarenlange ervaring kan je erop vertrouwen dat wij altijd de kennis en juiste materialen hebben om van jouw schade weer een meesterwerk te maken. Wij nemen je graag mee in ons proces en laten je weten hoe we deze kunstwerken maken.

assets::_dsf4597.jpg

Ons meesterplan voor uw vloer

image

Deuk/gaatje

Een ongeluk zit in een klein hoekje. Een gezellig feestje dat letterlijk zijn sporen nagelaten heeft op je vloer, kinderen die tijdens het spelen deukjes in je vloer veroorzaken, of het mes wat met de punt naar beneden valt tijdens het koken. Daar waar geleefd wordt kunnen er schades ontstaan. Gelukkig zijn onze reparatiemeesters er voor je om op gepaste wijze je schade te herstellen.

We houden het herstel zo klein mogelijk. Dat is het voordeel van een plaatselijk herstel. Door de reparatie minimaal te houden zorgen we ervoor dat de overlast - maar ook de kosten - beperkt blijven. We maken je vloer weer vlak door de deuk of het gaatje te vullen. Daarna zorgen we dat deze vulling weer naadloos op je vloer aansluit door een kleur aan te brengen met verschillende airbrushtechnieken.

Weet je niet (meer) welke kleur je vloer heeft? Geen zorgen! De reparatiemeesters zijn echte kunstenaars. Ze hebben talent voor kleursamenstellingen; ze kunnen de kleur van elke vloer namaken door enkel naar de vloer te kijken. Met behulp van alle basiskleuren creëren ze een kleur op maat die precies aansluit bij jouw vloer. Door deze maatwerk oplossing te bieden kunnen we iedereen altijd helpen!

image

Aanheling

Je geniet al een aantal jaar van je prachtige vloer. Je hebt geïnvesteerd in een kwaliteitsvloer en je bent er nog steeds erg blij mee. De kleur sluit nog altijd naadloos aan op je huidige interieur en de stijl blijft precies wat je zoekt. Maar toch is je huis nog niet helemaal af; je wil graag een muur verwijderen om meer ruimte te creëren in je woonkamer, of je zou graag een andere opstelling van je keuken willen. Maar hoe moet het dan met je vloer? Zijn er oplossingen zonder dat de hele vloer weer vervangen moet worden? Die zijn er zeker! Samen zoeken we graag naar een oplossing die aansluit op jouw wensen.

De reparatiemeesters nemen graag al je zorgen voor je uit handen. Na het verwijderen van de muur of het weghalen van de keuken zorgen wij dat de ondergrond weer helemaal vlak is. Dit doen we zodat we daarna op een vlakke ondergrond de vloerafwerking kunnen aanhelen. Tenslotte zorgen we dat het nieuwe gedeelte weer helemaal aansluit op de originele vloer. We zorgen dat de overgang vlak is en dat de kleur matcht met je bestaande vloerafwerking. Wij maken het plan van aanpak, nemen de benodigde materialen mee en voeren alle werkzaamheden uit. Kortom: het hele proces wordt door ons tot in de puntjes geregeld. Geen zorgen voor jou!

assets::blazen2.jpg
image

Blaasvorming

Blaasvorming kan door verschillende redenen ontstaan. Het is belangrijk om eerst te bepalen wat de oorzaak is. Wanneer dit vastgesteld is kunnen wij op basis daarvan een plan van aanpak maken voor het herstel van de blazen. Het onderzoeken van de oorzaak? Daar helpen wij je graag bij! Door onze jarenlange ervaring is geen uitdaging te groot en weten de Meesters precies waar ze op moeten letten. Onze Reparatiemeesters hebben niet enkel ervaring op het gebied van plaatselijk herstel, ze hebben ook jarenlang zelf vloeren gemaakt. De kennis die ze gedurende deze tijd opgedaan hebben komt goed van pas bij het beantwoorden van deze vragen!

Er zijn veel manieren om blaasvorming te herstellen. De beste methode is afhankelijk van jouw eisen en wensen. Maar geen zorgen, wij bedenken de beste methode die aansluit bij jouw verwachtingen. We leggen je precies uit wat er nodig is om jouw vloer weer te laten stralen! Wij vinden het belangrijk dat jij ook weet wat er staat te gebeuren en dat jij achter onze oplossing staat. Daarom nemen we je graag mee in het herstelproces. Het resultaat? Een vloer waar je trots op kan zijn en waar je weer jarenlang van kan genieten.

image

Kras

Een kras een van de meest voorkomende schades bij gietvloeren. Wanneer er zware meubels over de vloer getrokken worden of er een viltje onder een stoel losgelaten heeft, kan dit permanente sporen nalaten op je prachtige, strakke gietvloer. Gelukkig zijn de Reparatiemeesters er om jouw vloer weer zo goed als nieuw te maken. Onze kunstenaars maken van jouw vloer weer een plaatje.

Het herstel van een kras is bij iedere vloer anders. We passen andere technieken toe bij PU vloeren dan bij gietvloeren op cementbasis. Ook krassen op epoxyvloeren en andere gietvloeren kunnen onze meesters nauwkeurig herstellen. We hebben altijd een methode die bij jouw vloer en jouw wensen past. Bij het herstellen van krassen komt techniek kijken, maar ook oog voor detail.

De Reparatiemeesters hebben kennis van de modernste werkwijzen en zijn bedreven in hun vak. Uw kras wordt door de oog van de meester beoordeeld en op basis daarvan wordt de beste benadering gekozen. Het pallet aan mogelijkheden is eindeloos en de Meesters weten weer van iedere kras een onopvallend kunstwerk te maken.

image

Laklaag

Veel gietvloeren zijn voorzien van een laklaag. Het is de laatste stap in het applicatieproces van veel verschillende vloeren. Met deze laklaag wordt niet alleen de gewenste finish gerealiseerd – de laklaag kan zorgen voor een matte of juist glanzende afwerking -, het is ook de laag die voor bescherming zorgt. De laklaag beschermt het materiaal wat eronder ligt. Dit kan polyurethaan zijn, maar ook epoxy of cement. Zo worden PU gietvloeren vaak mat afgelakt om een fluweelachtige finish te krijgen, en worden cementgebonden vloeren afgelakt om waterdichtheid te garanderen. Kortom: de laklaag is een erg belangrijk onderdeel van veel naadloze vloeren.

Maar wat nu als er iets mis is met je laklaag? Of je denkt dat de laklaag de vloer niet meer voldoende beschermd? Het kan zijn dat de laklaag plaatselijk los komt van de vloer, of dat op plaatsen die intensief gebruikt worden, zoals in je keuken of onder je eettafel de laklaag beschadigd is geraakt. Gelukkig hebben de Reparatiemeesters hier ook verschillende oplossingen voor. Natuurlijk zijn de mogelijkheden afhankelijk van de vloer en van je eigen wensen, maar je staat niet alleen voor deze keuze. De Meesters staan je graag bij met advies over de beste herstelmethoden. We kijken graag met je mee.

image

Overige

Onze Reparatiemeesters draaien al jarenlang mee in de vloerenwereld. Ze hebben eerst als applicateur veel kennis opgedaan op het gebied van het aanbrengen van vloeren en ze zijn zich daarna gaan specialiseren op het gebied van plaatselijk herstel. Daarom zijn onze Meesters echte kunstenaars met technische kennis van vloeren. Een unieke combinatie!

Ze hebben jarenlange ervaring in het vak en daarom zijn ze ook bekend met alle verschillende materialen, systemen en technieken die er maar te vinden zijn. Ze hebben alles al gezien, én hebben zelf ook alles al gemaakt. Doordat ze vloeren van binnen en buiten kennen, weten ze precies wat ze doen. En een uitdaging? Daar deinzen ze niet voor terug.

Daarnaast zijn de Meesters dagelijks bezig om het ene kunstwerk nog mooier te maken dan het andere. Door reguliere opleidingsdagen waar ze technieken leren van kunstenaars uit verschillende vakgebieden, maar ook van elkaar, blijft alle kennis up to date. Regelmatig worden er testjes gemaakt en technieken uitgetest om een bijzonder kunstwerk te maken bij onze klanten.

assets::schade-2.jpg
image

Renovatie / Overlaging

Ondanks de jarenlange ervaring van onze Reparatiemeesters is er helaas niet van iedere vloer nog een meesterwerk te maken met een plaatselijke penseelstreek. Er zijn kunstwerken die beter tot zijn recht komen door een nieuwe vernislaag, of waarvan blijkt dat ze een uitstekende basis vormen voor een compleet nieuw kunstwerk.

Omdat de Reparatiemeesters al jarenlang reparaties uitvoeren weten ze perfect wat er wel en wat er niet mogelijk is. We willen altijd trots zijn op onze kunstwerken, daarom zullen we je altijd eerlijk laten weten als we een uitgebreidere restauratie zouden adviseren. Maar ook deze complete restauraties kunnen we voor je uitvoeren.

De Meesters hebben eerst jarenlang ervaring opgedaan als applicateur van gietvloeren voordat ze uitgegroeid zijn tot een Reparatiemeester. Deze achtergrond is belangrijk omdat ze zo veel kennis hebben kunnen vergaren en ze precies weten wat het uitvoeren van een totaalrenovatie inhoudt. Deze expertise komt daarom goed van pas!  

image

Scheur

Scheuren komen soms voor in gietvloeren, maar zelden wordt de scheur veroorzaakt door de gietvloer zelf. In vrijwel alle gevallen is er namelijk niets aan de hand met je gietvloer, maar is het juist de ondergrond onder de gietvloer die scheurt. Omdat je gietvloer vast zit aan je constructievloer scheurt de gietvloer uiteindelijk ook mee. Je ondervloer scheurt doordat er spanning op het vloerveld staat. Denk hierbij aan de zetting of werking van het gebouw. Het is een lastige schade omdat het scheuren van bijvoorbeeld een cementdekvloer moeilijk te voorkomen en niet te voorspellen is. Als er dan toch een scheur ontstaat in je mooie gietvloer is dat natuurlijk erg vervelend.

Door de oorzaak van het scheuren van een gietvloer, is een herstel ook bijzonder lastig. Het is namelijk niet te voorspellen wanneer de werking van een gebouw voorbij is, of wanneer een woning volledig “gezet” is. Je kan dit zelf enigszins monitoren door te kijken of scheuren groter worden, maar zelfs bij stabiele scheuren kunnen de Reparatiemeesters geen blijvend herstel garanderen. Het herstel wat de Meesters uitvoeren is namelijk voornamelijk cosmetisch. Ze lijmen de gescheurde ondergrond uiteraard weer aan elkaar, maar helaas is er geen enkel materiaal opgewassen tegen de enorme krachten van een gebouw. Het resultaat van een scheurherstel is daarom altijd afhankelijk van externe factoren.

assets::img-card-1.jpg
image

Verkleuring

De Reparatiemeesters houden wel van een vleugje kleur, maar wanneer dit op de verkeerde plaats in huis zit is dit natuurlijk erg vervelend. Een permanente verkleuring kan veroorzaakt worden door veel verschillende artiesten. Is het je dochtertje met de watervaste stift? De wieltjes van je nieuwe bijzettafeltje? Of het kleurige kleedje voor de open haard?

Verkleuringen die vaak voorkomen zijn ontstaan als gevolg van een chemische reactie met weekmakers in rubber; bijvoorbeeld door het rubber in wielen van fietsen, of in kleine rubberen wieltjes onder meubels. Ook komen de meesters vaak verkleuringen tegen die veroorzaakt zijn door afdrukken van natte voorwerpen. Denk hierbij aan gekleurde tassen die een kleurstof hebben achtergelaten.

Onze Meesters maken graag hun eigen kunstwerk van jouw vleugje kleur. Met behulp van verschillende technieken weten ze van jouw vloer weer een uniform geheel te maken, zonder bijzondere kleuruitspattingen. Zo is jouw vloer weer zoals jij deze bedoeld had. En kan jij weer genieten van de rust die de naadloze vloer in jouw interieur brengt.

image

Waterschade

Een waterschade kan zich uiten op veel verschillende manieren. Dit is afhankelijk van het soort vloer, maar ook van de hoeveelheid water die vrijgekomen is. Sommige waterschades zijn klein, zoals het druppeltje condens dat tijdens het uitharden van de vloer op de polyurethaan terecht gekomen is. Maar de Reparatiemeesters zien ook regelmatig grote schades, waarbij er door een lekkage vele liters water over de hele vloer gelopen zijn en in de ondervloer terecht zijn gekomen. Het plan van aanpak voor beide situaties is compleet anders. Daarom adviseren de Reparatiemeesters je graag als je te maken hebt met deze schades. We helpen je verder met het bepalen van de beste vervolgstappen.

Bij grotere waterschades wordt in vrijwel alle gevallen de verzekeringsmaatschappij betrokken. De Meesters hebben ruime ervaring in het begeleiden en uitvoeren van dit proces. Ze weten waar een offerte aan moet voldoen en welke onderbouwing nodig is voor de verzekeraars. We staan je gedurende het hele proces bij, met raad en daad. Door onze jarenlange ervaring met het maken van vloeren én het herstellen van vloeren hebben we alle kennis in huis die nodig is om dit proces goed te doorlopen en netjes af te sluiten met een herstel wat past bij je schade. Geen uitdaging is ons te groot!  

assets::_dsf4447_1.jpg

Vraag om de hand van de meester?

Ons advies is altijd vrijblijvend.
We delen graag onze kennis en willen je alles vertellen over ons ambacht.

Contact